Peuterdans 2 – 4 jaar
Jonge dansers maken, in het bijzijn van een ouder of begeleider, spelenderwijs kennis met dans. Soms is een verhaaltje het uitgangspunt voor de les, soms zijn het materialen. Je danst zo licht als een veertje of je rolt door de ruimte als een bal. Plezier in dans staat altijd voorop. Voor peuters is het belangrijk dat ze vooral veel doen en ervaren. In de lessen wordt gedanst op verschillende soorten muziek. En thuis kun je natuurlijk zelf lekker verder dansen. Bij peuterdans is het de bedoeling dat altijd een ouder of begeleider actief meedoet met de les.

De lessen worden aangeboden bij Artiance in Alkmaar. Rooster Artiance.
Drie keer per jaar start een blok van 10 lessen, tussentijds instromen kan altijd.


Kleuterballet 3 – 6 jaar
In deze lessen komen kleuters in aanraking met de beginselen van ballet. Spelenderwijs werken ze aan basistechnieken. Aan bod komt motoriek, houding, expressie, coördinatie, kracht, lenigheid en muzikaliteit. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de rijke fantasie en creativiteit van de kinderen zelf. Het allerbelangrijkste is plezier hebben in het dansen op mooie muziek.

De lessen worden aangeboden bij Artiance in Alkmaar en in onze dansschool in Bergen. Rooster Heiloo & Rooster Bergen.


Klassiek Ballet (kinderen) vanaf 6 jaar 
Bij de jongste leerlingen sluiten de lessen aan bij de belevingswereld passend bij de leeftijd van de kinderen. Er wordt afgewisseld in fantasievolle en echte balletoefeningen. We doen oefeningen aan de barre, au milieu (in het midden) en over de diagonaal. Kinderen worden uitgedaagd om hun coördinatie meer onder controle te krijgen. Hoe ouder de kinderen worden hoe meer we overgaan tot het aanleren en beheersen van de klassieke ballettechniek. Plezier in de balletles staat voorop. Als de kinderen ouder worden gaan ze naar de tienergroepen, waar veel dieper op techniek wordt ingegaan. Er is ook een selectie- en productiegroep bij Balletschool Attitude.

De lessen worden aangeboden bij Artiance in Alkmaar en op onze dansschool in Bergen. Rooster Heiloo & Rooster Bergen.

Spitzen
Voor leerlingen die al wat langer op ballet zitten en er klaar voor zijn is het mogelijk om ook spitzenles te volgen. Dit is een kwartier aansluitend aan een les in Bergen.


Klassiek ballet volwassenen
Balletschool Attitude biedt klassiek ballet aan volwassenen aan in verschillende niveaus. Van beginners t/m vergevorderd.

De lessen worden aangeboden in onze zaal in Alkmaar en in Bergen. Rooster Alkmaar & Rooster Bergen.


Caractère
Naast klassiek ballet kun je bij Attitude in Bergen ook Caractère volgen! In deze werelddans/caractèrelessen maken leerlingen kennis met verschillende caractère-dansoefeningen en -danspassen uit andere landen. Caractère is een verzamelnaam voor alle dansvormen die afgeleid zijn uit traditionele, nationale of folkloristische dansen. Caractère werd op het toneel gebracht in de romantische periode. Vrijwel alle klassieke balletten uit die periode bevatten minstens één of meer caractèredansen in folkloristische stijl.

Tijdens de les wordt veel gewerkt aan de muzikale ontwikkeling, zoals ritme en maatgevoel, presentatie, samenwerking en opnamevermogen. Er is een les voor kinderen/jeugd en een les voor volwassenen. Rooster Bergen.